Aqua Fantasy

Omgeving Hotel Aqua Fantasy

Kusadasi ligt in het noordwesten van Turkije, aan de Egeïsche kust. Je kunt er alles vinden wat Turkije te bieden heeft: ruïnes van ’s werelds grootste Romeinse steden, een prachtige oude binnenstad, mooie zandstranden en kustlijnen, idyllische havens van waaruit je een boottocht kunt maken en verse vis kunt eten. Daarnaast zijn er natuurlijk Turkse markten met mooie souvenirs voor thuis. Kusadasi heeft wel een aantal mogelijkheden om te doen, maar ga je buiten de stad, dan is er nog meer…

Ga naar het Dilek Nationaal Park

Het Dilek Nationaal park ligt zo’n 30 kilometer van Kusadasi. Als je hier naartoe gaat, bevindt je je in een oase van rust. Om je heen zie je prachtige zandstranden en rotsen en struikgewassen. Bijzonder is dat je op de top van de berg (hoger dan 1200 meter) uitzicht hebt over de zee. Je zal het waarschijnlijk niet verwachten, maar in dit gebied heb je twee zeer bijzondere dieren. Op het strand zie je hier monniksrobben. Maar in de rotsen en struiken tussen de bomen heb je hier panters. Je kunt hier eventueel komen met een huurauto, taxi of vraag naar mogelijkheden voor de bus bij de informatiebalie van het hotel.

Ontdek het mooie dorp Sirince

Niet zo ver van Kusadasi ligt het dorp Sirince, 30 kilometer verderop. Vroeger werd de plaats door bewoners Cirkince (lelijk) genoemd, zodat omstanders de schoonheid van het dorp niet te weten zouden komen. Toch werd deze parel ontdekt en werd de naam veranderd naar Sirince (mooi). Je vindt hier nog echt Griekse huizen, deze mag je ook bewonderen. De buitenkant doet Grieks aan, maar de binnenkant is geheel in Turkse stijl. In de regio waar het dorp ligt, heb je prachtige wijngaarden. Leuk om een combinatie te doen: het dorp bezoeken en daarna een wijngaard.

Bewonder het zoetwatermeer

Op ongeveer 70 kilometer van Kusadasi ligt het Bafa meer. Dit meer staat bekend om zoetwater. In het meer zelf liggen een paar eilandjes waar je nog overblijfselen van kloosters en kastelen vindt. Het is een prachtig natuurgebied waar vogelliefhebbers een hart op kunnen halen: er vliegen hier maar liefst 200 verschillende vogels rond. Daarnaast kun je een gids huren die je naar ruïnes in de bergen brengt. Dit alles ligt aan de rand van het Latmos gebergte.

Een dagje Bodrum

Het is wel 2,5 uur rijden, maar dan ga je ook echt naar een leuke stad. Bezoek het mausoleum van Halicarnassus. Dit hoort tot één van de zeven klassieke wereldwonderen, dus zeker een bezoekje waard. De overblijfselen en de graftombe zelf zijn relatief goed intact gebleven. Het leuke haventje laat zien wat voor vissersdorp het vroeger is geweest. Je kunt hier leuke excursies boeken of flaneren over de boulevard. Ook Bodrum heeft nog overblijfselen uit de Romeinse tijd. Boven op de heuvel Goktepe vindt je een oud Grieks theater, gebouwd in de Hellenistische tijd. Het is nog altijd in gebruik voor concerten.

Zet je voet op Griekse bodem

Je bent in Turkije, maar wie zegt dat je alleen in dit land moet blijven? Vanaf Kusadasi kun je gemakkelijk een dagtrip naar het Griekse eiland Samos maken. Je kunt deze dagtrip bij verschillende touroperators in het centrum van Kusadasi boeken of vraag ernaar in het hotel. Samos is een prachtig groen eiland die veel schattige vissersdorpjes en mooie stranden heeft. Huur bijvoorbeeld een fiets, scooter of auto en ontdek de verschillende bezienswaardigheden van Samos. Denk eraan dat je je visum (die je ook voor Turkije zelf nodig hebt) meeneemt op deze dagtrip. Deze heb je nodig als je van Samos weer terugkeert op Turkse bodem.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 855 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen