Aqua Fantasy

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Hotel Aqua Fantasy

Het is elk jaar weer een onwijs leuk moment; het uitkiezen van de vakantie. Je hebt de keus uit allerlei leuke vakantielanden, verschillende leuke plaatsen en onwijs veel verschillende accommodaties. Mocht je van een heerlijke en onbezorgde all inclusive vakantie willen genieten, is het advies om naar Turkije te gaan. Veel Nederlanders kiezen er jaarlijks voor om in dit land van de heerlijke temperatuur, de gastvrijheid en de prachtige hotels te genieten.

Veel Nederlanders kiezen daarbij voor het Hotel Aqua Fantasy te Kusadasi. Dit hotel is niet alleen perfect gelegen, maar is ook onwijs luxe te noemen. Het is namelijk niet voor niets dat dit hotel maar liefst 5 sterren heeft. Mocht je volledig tot rust kunnen komen, ben je daarvoor bij dit hotel aan het juiste adres. Dat geldt echter ook voor de vakantiegangers die toch graag nog enige activiteiten willen ondernemen gedurende de vakantie.

Juist voor die vakantiegangers is dit artikel leuk om eens door te lezen. In dit artikel bespreken we namelijk de leukste bezienswaardigheden in de buurt van Hotel Aqua Fantasy. We bespreken wat je zoal kunt doen tijdens een verblijf in dit hotel, waarbij de nadruk uiteraard op de stad Kusadasi ligt. Deze stad ligt immers op slechts 8 kilometer afstand van het hotel en is super leuk om eens doorheen te struinen. Maar, er is nog véél meer te doen in de directe omgeving van dit 5-sterren hotel. Ben je benieuwd geworden? Lees dit artikel op je gemakje door en ga goed voorbereid op vakantie naar Hotel Aqua Fantasy te Kusadasi.

Breng een bezoekje aan Kusadasi

Wil je graag een bezoekje brengen aan de stad Kusadasi? Dat is iets wat wij absoluut aan kunnen raden. Het enige ‘nadeel’ hierbij is dat de stad op 8 kilometer afstand ligt; dat is net iets te ver om te wandelen in de warme temperaturen. In plaats daarvan kan je gelukkig ook met de bus of met de taxi naar deze stad toe. Gezien de lage taxiprijzen is het absoluut aan te raden om met de taxi naar de stad toe te gaan. Je bent dan binnen enkele minuten in het centrum van Kusadasi, waar je vervolgens van meerdere bezienswaardigheden kunt gaan genieten.

Allereerst willen we je aanraden om heerlijk door de stad heen te slenteren. De haven, de leuke straatjes en de verschillende winkeltjes zijn het bezoeken meer dan waard. Ook is het leuk om de stranden rondom Kusadasi eens te bezoeken; je kunt daar heerlijk van de hoge temperaturen genieten én van het weidse uitzicht genieten. Onder meer Long Beach, Pamucak Beach en Ladies Beach zijn aan te raden. Bij het laatstgenoemde strand is het overigens niet zo dat alleen maar vrouwen op de strand mogen komen hoor. Ook mannen zijn daar van harte welkom.

In het centrum van Kusadasi vind je veel leuke winkeltjes, gezellige terrassen en historische gebouwen. Als je in deze winkeltjes een kijkje gaat nemen, kom je voornamelijk namaakkleding terug. de verkopers zijn hierbij gewend aan de aanwezigheid van Nederlanders; de kans is namelijk behoorlijk groot dat ze jou in het Nederlands aanspreken. Het zijn al met al behoorlijke slimme verkopers te noemen, waar je voor onwijs lage prijzen de trotse eigenaar van ‘merkkleding’ kunt worden.

Ben je niet zo van het winkelen? Dan is een bezoek aan Duiveneiland aan te raden. Dit is een eiland dat pal voor de kust van Kusadasi ligt en behoorlijk toeristisch is. Dat is met name te danken aan het gave fort en de vuurtoren die op het eiland te vinden zijn. Vanaf de vuurtoren heb je een geweldig uitzicht over de wateren voor de kust van Kusadasi. Het bezoeken van dit eiland is meer dan de moeite waard.

In en rondom Kusadasi zijn voor kinderen ook leuke waterparken te vinden. Sterker nog; maar liefst 4 waterparken zijn in de directe omgeving van Kusadasi te vinden. Yagmur Aquapark, Aqua Fantasy Aquapark (van het hotel), Adalad en Tortuga Pirate Island Theme & Water Park zijn stuk voor stuk absoluut aan te raden.

Al met al biedt Kusadasi meer dan voldoende mogelijkheden voor een heerlijk dagje weg. Je kunt uiteraard ook een ochtendje of een avondje naar de stad gaan, waarna je van de diverse bezienswaardigheden kunt gaan genieten!

Sirince

Mocht je een bezoek aan Kusadasi brengen, mag een bezoekje aan Sirince eigenlijk ook niet ontbreken. Deze stad bevindt zich op zo’n 30 kilometer afstand vanaf Kusadasi en is prima vanuit het centrum te bereiken. Sirince is een klein dorpje waar je van een combinatie van de Turkse- en Griekse stijl kunt genieten. Rondom het dorp liggen prachtige wijngaarden, terwijl in het dorpje zelf allerlei prachtige gebouwen te zien zijn.

De totstandkoming van de naam van dit dorpje is overigens saillant te noemen. Voorheen werd het dorpje door de inwoners namelijk Cirkine genoemd; vrij vertaald betekent dat lelijk. Naarmate meer en meer toeristen naar dit dorpje toe kwamen, besloot men toch om de naam aan te passen. De naam Sirince betekent vrij vertaald ‘mooi’; dat klinkt een stuk beter, niet waar?

Al met al is een bezoekje aan dit stadje absoluut aan te raden. Niet alleen het stadje zelf is leuk, maar ook de omliggende wijngaarden zijn een bezoekje meer dan waard. Bij deze wijngaarden kan je, indien gewenst, ook een rondleiding krijgen en genieten van de verschillende lekkere wijnen.

Een dagtripje naar Griekenland

Het Hotel Aqua Fantasy bevindt zich in Turkije, maar ligt relatief dichtbij Griekenland. Vanuit het hotel kan je daarom prima een dagtripje naar het Griekse eiland Samos maken. Sterker nog; dit dagtripje kunnen wij zeker aanraden. Op het eiland vind je namelijk geweldige natuur, witte stranden en veel romantische plekjes. Op het moment dat je deze trip gaat maken, dien je wel jouw Turkse visum mee te nemen; je moet immers vanuit Griekenland ook weer terug naar Turkije. Deze dagtrip is te boeken via één van de operators in Kusadasi, maar de receptie van Hotel Aqua Fantasy kan je hier ongetwijfeld ook verder mee helpen.

Dilek Nationaal Park

Wellicht de allerleukste bezienswaardigheid in de buurt van Hotel Aqua Fantasy te Kusadasi hebben we tot het einde bewaard; het Dilek Nationaal park. In dit park vind je geweldige zandstranden, struikgewassen en rotsen. Bovendien kent dit nationaal park een behoorlijk hoge berg; vanaf een berg van 1200 meter hoogte heb je een geweldig uitzicht over het gehele nationale park.

Tijdens een bezoekje aan dit park is het wel aan te raden om voorzichtig te zijn. Op het strand bevinden zich monniksrobben; dat zijn zoogdieren die veel overeenkomsten met zeehonden hebben. Die dieren zijn niet gevaarlijk, maar dat geldt wel voor de panters. Deze panters bevinden zich in de struikgewassen van dit nationale park en zijn echt indrukwekkend te zien.

Wil je een bezoekje brengen aan het Dilek nationaal park? Je kunt dit park met de taxi bereiken, met het openbaar vervoer bereiken of door een auto te huren. Meer informatie over een bezoek aan dit nationale park is op te vragen bij de receptie van het Hotel Aqua Fantasy.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 855 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen